אמא שלך אוהבת את הלזניה שלך. למען האמת, היא אוהבת אותה כל כך, שאחרי כל פעם שהיא מלקקת את הצלחת שלה עד טיפת הרוטב האחרונה היא מכריזה בגאווה, “זו בהחלט מנת שף שאפשר להגיש במסעדה!” (ובפעם המאה שתשמע את המחמאה הזו, תתחיל גם להאמין לה). אז רגע לפני שאתה מאמין שהדרך לקריירה של שף פתוחה לפניך ואתה רץ להירשם לבית ספר לקולינריה או גולש בין מודעות הדרושים לעבודה במסעדות, אתה מוזמן לקרוא כמה עצות כדי ללמוד כיצד להפוך לשף שמקבל מחמאות מלקוחות, ולא רק מחברי משפחה.
ישנן שתי דרכים עיקריות ללמוד ולהתקדם לתפקיד שף: ללמוד בבית ספר לקולינריה, או ללמוד מבית הספר של החיים – כלומר, לעבוד במטבח בכל תפקיד עד שתתקדם לדרגת שף. אם תבחר בדרך השנייה אתה תצטרך להתחיל בתחתית הסולם ותפלס את דרכך מעלה בזיעת אפך. בדרך זו תלמד בפועל את מקצוע הבישול על כל גווניו והיא תעזור לך להעריך את האנשים בצוות המטבח שלך שעושים את העבודות הקשות והסיזיפיות ביותר, כי במטבח כל תפקיד חשוב.
אם תבחר ללמוד בבית ספר לקולינריה, תרכוש מערך מיומנויות בסיסי שיועיל לך באופן מידי, ובעזרת התעודה החדשה שלך תוכל להשיג כבר מהתחלה עבודה טובה יותר במטבח. לימודי המשך תוך כדי עבודה יהיו דרך טובה להעשיר את קורות החיים שלך ולטפס בסולם התפקידים במטבח. בתי ספר קולינריים רבים מציעים שיעורים יחידים או תכניות תעודה מיוחדות שתוכלו להשלים תוך כדי ניהול קריירה במטבח.
המסעדה שתתחיל לעבוד בה לא תהיה כנראה המסעדה שממנה תפרוש בסוף הקריירה שלך. אם עבודתך הראשונה תהיה במסעדת בשרים, התקדם לעבודה במסעדה בסגנון אחר והוסף לקורות החיים שלך ניסיון עבודה בסוגים שונים של מסעדות, הרחבה של בסיס הידע שלך והיכרות עם חומרי גלם וטכניקות בישול חדשות. אולי ייצא לך לעבור ממטבח קטן של בית קפה למטבח ביסטרו, או ממטבח בסגנון אסייתי למטבח בסגנון צרפתי, כך או כך, השינוי רק יעזור לך לצמוח ולהתקדם.
אם מסיבה כלשהי אינך יכול להחליף מטבחים לאורך הקריירה שלך, אז חקור סוגים שונים של מטבחים וסגנונות קולינריים בזמנך הפנוי. חקור ונסה את הכנת כל סוגי המזון, במיוחד אוכל שאתה לא מכיר או שתמיד סקרן אותך. סעד במסעדות שונות כדי להתנסות במטבחים שונים ששפים אחרים יוצרים, סע סביב העולם וטעם כמה שיותר כדי שתוכל להכיר תרבויות אוכל אחרות ממקור ראשון.
להיות שף – וודאי שף ראשי – דורש יותר מידע בבישול. שפים מבלים נתח גדול מזמנם בניהול הצוות, בניהול הזמנות, תשלום חשבוניות, מקיימים פגישות ומבצעים מגוון של משימות עסקיות אחרות שלא קשורות ישירות לבישול. קח אחריות גם על הצד הכלכלי של המטבח והצג כישורים רבים ככל האפשר.
כמו בכל ענף, לפעמים זה לא רק מה שאתה יודע על אוכל, אלא גם את מי אתה מכיר בעולם האוכל. קשרים לא תמיד נוצרים בקלות והם דורשים לא מעט תחזוקה, אך בסופו של דבר לא תתחרט על פגישות עם האנשים המובילים והחשובים של עולם הקולינריה. אם מתקיים אירוע של התעשייה או הזדמנות מפגש אחרת, אז קדימה! שפים תמיד מחפשים כישרון חדש, וחשוב שיהיה להם את מספר הטלפון שלך. פגישה עם השף הנכון בזמן הנכון עשויה ליצור רושם טוב, ולרוב תקדם אותך אפילו יותר מאשר תואר קולינרי.
סיימת את בית-הספר, עבדת ביותר ממטבח אחד ואספת כמה כרטיסי ביקור בדרך. עכשיו הגיע הזמן להפוך לסו-שף במטבח שאתה מאמין שיש בו מקום ללימוד וצמיחה. בזמן הזה תוכל לצבור ידע גדול עוד יותר בבישול, תוכל לשכלל את טכניקות הבישול שלך, תוכל לחלוק את הרעיונות שלך ולתרום מנות חדשות לתפריט של המסעדה, ולהתנסות בניהול צוות המטבח לצד השף של המסעדה.
בשלב מסוים תגיע לנקודה בה הניסיון והידע שלך יבשילו, ואתה סוף סוף תהיה מוכן לתפקיד השף שתמיד רצית להיות. בהצלחה!
לקריאה נוספת: https://pro.feincook.co.il/